Det inhemskt brödets väg - från ett litet kvartersbageri till alla finländares hjärtan

Kontakta oss

Historien om det läckra, fluffiga brödet har sin början på ett inhemskt spannmålsfält. Odlas på närliggande fält råvaror förvandlas till bröd och bakverk för hand på Pirjon Pakaris närbagerier. Från bagarens händer säljs nybakat bröd som du kan njuta av hela dagen.

 

Vi driver vår verksamhet från Seinäjoki, men idag finns våra bagerier och kaféer i många finska städer. Beställ nybakat bröd till ditt hem från Pirjon Pakari!

Närproducerat bröd varje morgon

Sedan starten av vår verksamhet har vår hjärtesak varit att förse våra kunder varje dag med hem- och nybakat bröd av utmärkt kvalitet. Tack vare vårt  distributionsnätverk som belönats med Innosuomi priset erbjuder vi nybakat bröd varje morgon i alla våra närbagerier.

 

Historien om Pirjon Pakari startade år 1985 från Pirjo och Hannu Malmivaaras lilla bageri i Honkajoki. I takt med att populariteten växte utökades bageriet flera gånger och från början av 2000-talet utökades verksamheten till Södra Österbotten, Birkaland och Nyland med nya närbagerier. På så sätt fick alla möjlighet att smaka på äkta inhemskt bröd, vars smak kommer från finsk spannmål bakat för hand.

Bakat för hand

Alla våra produkter bakas för hand, med respekt för traditioner. Talangen att baka för hand har överförts från erfarna bagare som arbetat i bagerierna sedan starten av vår verksamhet till nya experter.

 

Förutom att värdesätta traditioner, vill vi även utveckla något nytt. Detta gör våra recept och produkter alltid godare, hälsosammare och av högre kvalitet.

Från närliggande fält

Vårt bröds finess och unika smak skapas inte av en slump, utan med precision av inhemskt spannmål. 

 

De växlande väderförhållandena i Finland påverkar mjölets kvalitet och därmed även brödets smak. Istället för att trixa med e-koder och enzymer satsar vi på kvalitetsmjöl och ger brödet all tid och precision det behöver utan genvägar. På detta vis bakar vi så gott bröd som möjligt med ingredienser från inhemska åkrar. När den nordiska sommaren är som bäst, erbjuder den oss de bästa råvarorna i världen, som du kan smaka i ditt bröd.

Gott även utan gluten

Förutom traditionellt bröd är vi även kända för våra högkvalitativa Hannu 100% glutenfria produkter. Eftersom månghundraåriga baktraditioner och glutenresistenta egenskaper inte kan utnyttjas i glutenfri bakning, blir innovation och långsiktiga experimentella tester av största vikt i produktutvecklingen.

 

Vår glutenfria produktutveckling har inte bara fått beröm från kunder utan även erkännanden som utmärkelserna Årets glutenfria produkt (2014) och Årets glutenfria företag (2007). Vi bakar bästa möjliga bröd med ingredienser från inhemska fält.

 

Bekanta dig med våra glutenfria produkter!

Hannus Glutenfria